top of page

הנקודה  העיוורת של המנהיגות אוטו שרמר

תרגום המאמר: נועם שרון מתוך המגזין אדם עולם

אוטו שרמר, פרופסור לכלכלה באוניברסיטת MIT ומייסד הארגון ELIAS שיוצר שיתופי פעולה גלובליים בין גופי ממשל, עסקים וחברה אזרחית. ייעץ לחברות ותאגידים גלובליים בצפון אמריקה ,אירופה, אסיה ואפריקה. פיתח את המסגרת התיאורטית והפרקטית הקרויה תיאוריית U והציג אותה בספר“  Theory U: Learning from the Future as It Emerges 2007”. את התיאוריה הוא מפתח, מלמד ומיישם במכון שהקים“  The Presencing Institute”. לפרטים נוספים: www.presencing.com 

מנהיגות בימינו דורשת פנייה אל מקור הידע הפנימי שלנו. ועדיין, טכניקות של שיפור המצב הפנימי של המנהיג אינן נלמדות בבתי הספר למנהל. פרופ’ אוטו שרמר מ-MIT פיתח את תאוריית ה - U, טכניקה חברתית המאפשרת לאינדיבידואלים וקבוצות לפעול מתוך חיבור לאפשרות העתידית הגבוהה ביותר שלהם.

פאריס 2015: טרנספורמציה של הלב הקולקטיבי 

תמצית מאמר פורסם ע"י אוטו שרמר / תרגום ישי יובל

התקפות הטרור ב-13 לנובמבר ובחירת מיקומן בפאריס מכוונת ל-3 ערכי הליבה של התרבות המערבית: חופש, שוויון, אחווה (liberté, egalité, fraternité).

נשיא צרפת השתמש במילה "מלחמה" לתיאור היחסים שבין ארצו לבין הטרוריסטים של המדינה האסלאמית (דאעש) והגביר את המתקפות בסוריה. אין ספק שקיימת תחושת מלחמה בפאריס, אולם  איזו מין מלחמה זו – בין מי למי? 

הגדרת הסכסוך כהתנגשות דתית עם האסלאם אינה רק טעות, אלא יכולה להוות מכשיר גיוס מעולה לדאעש. באותה מידה, הגדרתה כמלחמה נגד דאעש וניסיון להרוס אותו בהפצצות תגמול הוא אתגר צבאי וגם פזיזות פוליטית משום שגם פעולה זו מעודדת מתנדבים נוספים מהעולם המערבי להצטרף לדאעש.

האם ניתן ללמוד מהעתיד?

דני גל

לאחרונה הזדמן לי להשתתף בסדנה על תיאוריה U אותה פיתח Otto Scharmer חוקר מאוניברסיטת MIT יחד עם עוד אנשי למידה ארגונית מבוסטון. התיאוריה ריתקה אותי במשך שנים בגלל השילוב היפה שיש בה בין חשיבה אסטרטגית לרוחניות.

להלן סיכום תובנות מרכזיות שלי ביחס לתיאוריה וחשיבותה לתהליכים אחרים של תכנון עתיד.

Transforming Literacy: יכולות הליבה לעתיד המתהווה

מאמר מאת אוטו שארמר

תרגום: ניצן פימנטל, IMO

Transforming Literacy היא היכולת של מערכת להגיב לאתגרי הפרעה (disruption) בדרכים החורגות מעבר למאמצים לייעל את המצב הקיים בלבד. זוהי היכולת של מערכת לחוש יחד ולעצב הזדמנויות עתידיות בעת שיתעוררו.

אל מול קוף המחט

מאמר מאת אוטו שארמר

תרגום: ניצן פימנטל, IMO

במאמר זה מתאר אוטו שארמר את החשיבות ב"שדרוג מערכות ההפעלה החברתיות שלנו", את היכולת והצורך במעבר מחשיבה מונחית אגו, לחשיבה אקולוגית מערכתית כמוצא יחיד לאתגרי התקופה.

bottom of page